22.05.2020 ДИСПАНСЕРИЗАЦІЯ ТВАРИН В СЕЛІ НОВОРОЗСОШ

УВАГА! ДИСПАНСЕРИЗАЦІЯ ТВАРИН!

З метою охорони здоров’я тварин  і людей та забезпечення виробництва якісної та безпечної продукції спеціалістами Новопсковської районної державної лікарні ветеринарної медицини та її структурними підрозділами в травні 2020 року буде проведена весняна диспансеризація великої рогатої худоби та дрібної рогатої худоби  що утримуються в особистих підсобних господарствах населення.

      Диспансеризація – це комплекс планових діагностичних, лікувально-профілактичних і санітарно-гігієнічних заходів, спрямованих на раннє виявлення ознак захворювань тварин, профілактику та лікування хвороб. Це один із видів обстеження стану здоров’я тварин. Таким чином, виявляють захворювання на ранній стадії.

      Потрібно завжди пам’ятати, що легше хворобу попередити, ніж лікувати. А захворювання, виявлені на ранніх стадіях, у більшості випадків виліковні. Навіть, якщо тварина на вигляд здорова, перевіряти її все одно необхідно. Основою заходу є діагностичні дослідження тварин на туберкульоз, лейкоз, бруцельоз, а також щеплення проти сибірки. На превеликий жаль, не всі власники великої рогатої худоби з розумінням ставляться до цього заходу, зокрема приховують новонароджених бичків і теличок.

     Всі чули про таке захворювання, як лейкоз ВРХ – інфекційну хронічну хворобу пухлинної природи. Через лейкоз відбуваються зміни якісних характеристик молока і м’яса та накопичення в них шкідливих для організму тварин і людей метаболітів триптофану, які мають канцерогенну дію. Джерелом інфекції є хворі тварини. Вірус передається контактно, з молоком, кровососними комахами, при порушенні правил асептики.

    Одного разу набута інфекція стає довічною. Основним методом прижиттєвої діагностики цієї підступної хвороби є серологічний метод, тобто виявлення антитіл у сироватці крові тварин. 

    Звертаємось до всіх власників тварин з проханням відповідально поставитись до проведення фахівцями ветеринарної медицини вищевказаних заходів. Тільки тоді Ви будете мати гарантії того, що Ваша тварина здорова і отримуєте від неї якісну та безпечну продукцію.

      Тому, хто звик скуповуватись у приватних продавців, варто потурбуватися про свою безпеку самостійно. Слід пересвідчитися, що корова ідентифікована, досліджена та щеплена. Інакше ризикуєте поповнити ряди мільйонів хворих на туберкульоз, лейкоз та інші хвороби.

rnrn

        Сподіваємось на плідну співпрацю з головами об’єднаних територіальних громад, головами сільських та селищних  рад для забезпечення 100% охоплення  поголів’я тварин при здійсненні весняних протиепізоотичних, лабораторно-діагностичних, лікувально-профілактичних заходів у особистих підсобних господарствах населення. Прохання довести дану інформацію до населення, яке займається розведенням та утриманням тварин.

 

Вирощування та утримання здорових тварин – запорука Вашого здоров’я та здоров’я Ваших сімей!

з повагою  Новопсковське  районне  управління Головного управління Держпродспоживслужби   в Луганській області

 

Весняний комплекс діагностичних, лікувально-профілактичних заходів тварин  на території  Новопсковського району

 

 

22.05.2020

 

Новорозсош

 

Відбір крові, щеплення проти інфекційних хвороб, обробка проти ектопаразитів.

 

Також постійно проводиться вакцинація собак та котів проти сказу для запобігання виникнення захворюваннь, сприятливих для тварин та людини.

По всіх питаннях стосовно проведення  ветеринарно – санітарних заходів,   необхідно звертатись до державних установ ветеринарної медицини.

     0950516452 - Білолуцька ДЛВМ;

     0501644897 - Пісківська ДВМ;

     0983905910 - Кам’янська ДЛВМ;  

     0960920225 - Новобілянська ДВМ;

     0669463282,  0500433998  -  Новопсковська ДЛВМ  або  2-45-79  

 

 

 

 

« повернутися до списку новин

rada.org.ua - портал місцевого самоврядування

Логін: *

Пароль: *